Videofelvételek

Tekintse meg a Duplo-Duplex televíziós szerepléseit!


Referenciák

Itt megtalálhatja referenciáink listáját.


Engedélyek

A Duplo-Duplex működési engedélyei.


Partnerek

A Duplo-Duplex
partnerei.

HŐSZIGETELÉSüvegen keresztül keletkező transzmissziós hőveszteség csökkentése

Az épületek hőveszteségének zöme az ablakoknál keletkezik, ugyanis a magyar szabvány a hő átbocsájtás mértéke a falaknál k = 0.6 W/m2, az ablakoknál k = 3.0 W/m2, azaz a szabvány ötszörös hőveszteséget tűr el.

A DUPLO rendszerben az ablak méretére levágott 4 mm-es hővisszaverő, "lágybevonatos" (Planibel G) üveget speciális műanyag lécekkel keretezzük be, és a pántos (zsanéros) lécet az ablakkeretre csavarozzuk fel. Így az együtt mozog az ablaktáblával, de önállóan is nyitható. Ezzel egy második légpárnát alakítottunk ki.

Ezeket az igen magas transzmissziós fűtési hőenergia veszteségeket kétféleképpen csökkenthetjük: vagy megnöveljük a két üveg közötti szigetelő légpárna vastagságát, azaz egy harmadik üveg felszerelésével egy további (második) hőszigetelő légpárnát hozunk létre, vagy a hagyományos síküveg helyett belső üvegként a szobai hőt 90 %-ban visszaverő, ún. "bevonatos", nagy emisszivitású (Planibel G) üveget alkalmazunk.

Hőtérkép: Duplo-val szigetelt (felső) és hagyományos (alsó) ablakok

A fenti igényeket maradéktalanul kielégíti a DUPLO rendszerű harmadik üvegtábla. Ezzel a hő átbocsájtási tényezőt k = 1.0-1.1 W/m2 értékre csökkentjük, ami már gyengébb minőségű fal (B-30-as vagy panelfal) hőszigetelésének felel meg.

*** VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT! ***

>>> Kattintson ide! <<<